Battlefield V – Fin singleplayer underholdning fra EA

Battlefield V – Fin singleplayer underholdning fra EA

Battlefield-serien har efterhånden en del år på bagen – 17 år for at være nøjagtig. Og selvom der er sket meget siden den første udgivelse i 2002, er kernen i serien stadig intakt.

Battlefield er stadig hæsblæsende action fra første færd. Fin grafik, et solidt soundtrack og en spændende singleplayer-kampagne har alle dage været essentielle dele af en Battlefield-udgivelse, og på det punkt er det seneste skud på stammen – Battlefield V – ingen undtagelse.

Grafikken er faktisk imponerende, og på min PC er der scener som man decideret ikke kan skelne fra en tv-udsendelse. Det er vel det tætteste man kommer på fornemmelsen af selv at være til stede, under vigtige missioner i Anden Verdenskrig.

Det er et alsidigt spil, som tager dig fra listige missioner til fods, op i højderne i jagerfly, bag rattet i store tanks og meget mere. Der bliver spillet på alle tangenter, i forsøget på at gøre spillet så udfordrende og vedvarende interessant som muligt. Og det er relativt svært. Selv på den letteste sværhedsgrad skal jeg i hvert fald tænke mig grundigt om, og selvom jeg ikke er ekspert i FPS’er, så har jeg da trods alt opbygget en vis erfaring indenfor genren igennem de sidste godt 30 år.

Online-delen er stort set identisk til den i forrige version, og vi venter alle spændt på Battlefield V’s battle royale-forsøg, som skulle komme som en opdatering lige om lidt. Indtil da holder jeg mig til singleplayer, for jeg kan simpelthen ikke følge med i de nuværende online-spil. Det betyder dog ikke at de er dårlige, og det er i højere grad et udtryk for mine manglende evner.

Jeg nøjes med at vurdere singleplayer-kampagnen, som får de bedste anbefalinger med på vejen. En mere åben verden havde været ønskværdig – dét kunne have gjort spillet til det bedste nogensinde. Måske det kommer i en fremtidig udgivelse.

Indtil da må Battlefield V nøjes med fire ud af seks stjerner, for de har leveret et habilt spil, som ikke falder igennem i genren, men heller ikke mere end det. Man sidder lidt med følelsen af gammel vin på nye flasker, men det er alligevel udført så sublimt, at man bør unde sig selv oplevelsen.

****